3.14.2010

Prelude - Tirai AF8













Ari nih dah start la . Akademi Fantasia.. Kali ni sudah masuk musim ke 8.. Sedar tak sedar dah 7 tahun aku ikut AF nih.. Memang layan abes.. Mungkin bermula AF2 ke AF3 aku just meminati AF atas tujuan suka-suka untuk menghiburkan hati... Tapi, bermula musim ke 4 sampai ke 7, AF sudah mula dijadikan sebagai pembakar semangat dan motivasi aku.

Maybe ramai yang pelik dengan perkara nih. Tapi itulah realitinya.. Sebab banyak perkara dalam AF ni aku boleh guna dalam membahagiakan hidup aku, boleh memberikan aku untuk menjadi lebih kreatif, mengajar aku untuk naikkan motivasi diri la..

Ini antara alasan aku kenapa aku MESTI tengok AF.. Biar apa orang kata, tapi itu pilihan aku.

Sket review untuk Tirai Akademi Fantasia 8.

Maybe tirai kali ni diberikan sedikit pembaharuan. Maybe ni jalan terbaik untuk penonton bagi 1st impression pada semua peserta AF8.

Dari segi persembahan pada aku, peserta lelaki mcam so-so saja la.. xbagus sangat, xla teruk sangat walaupun ada jugak yang dah mula wat2 sakit tekak. Kalo sakit btul, maybe tue ujian la kot.kan..

Tapi dalam banyak2 aku sangat impress dengan persembahan oleh Anum ngan Ain. Berani dan menarik. 1st time ja wat persembahan berani tunjuk sesuatu yang orang kata membuka mata la..ahaha..

Yang lain maybe amek jalan selamat la kot untuk mula gear 1, then baru nak pecut ka apa. Kena la tengok dulu.

Jadi, kena tengok Diari AF, jam 7.30 malam, setiap Isnin - Jumaat. Dan ulangan kul 11 malam.

Untuk setakat nie, favourite aku ialah Ain & Anum.

3 comments:

  1. pelajar2 lelaki musim ni agak mantopz gak..mcm2 ada..:))

    ReplyDelete
  2. aku pon slalunya bli ja..wahahaha... jarang dapat free nih..ehehehe... tpi nnti bebila kalo nk join, leh rr contact2.ehe

    ReplyDelete
  3. bli utk sa skali...<---tp bg sa free of charge la...

    sa pernah pergi 2 kali ja concert af... hohohohoho~~~

    thn lpas sa pergi sbb senior sa masuk af...

    boley2...nanti kta pegi ramai2...
    >___<

    ReplyDelete

Rindu &amp; Sayang...

Manusia itu unik..Maka dengan setiap keunikan manusia itu kita perlu sentiasa memafkan apa yang kita rasakan salah bagi tindakan atau sikap ...